Spil på sport – Generel oversigt

Gambling, som alle laster, er normalt ikke særlig rentabelt. Det indebærer en vis risiko og kan være kendetegnet ved en vis usikkerhed. Der er dem, der kan hævde, at der ikke er nogen risici forbundet med væddemål, men hvad der kan være mere sikkert er det faktum, at den usikkerhed, der er involveret, undertiden kan opveje fordelene ved gamble. Gambling som det normalt forstås betyder at gøre eller købe væddemål på noget med et usikkert resultat og hensigten om at vinde noget mere værdifuldt.

Gambling generelt indebærer satse noget med et usikkert resultat med den hensigt at vinde noget til gengæld. Gambling indebærer således tre komponenter til at være til stede i ligningen: risiko, overvejelse, og vigorish. Risiko refererer til det ukendte eller uforudsigelige resultat af en gamble; for eksempel en atlet, der placerer et væddemål på et hestevæddeløb, som han kan vinde, ikke kan vinde eller kan dele pengepræmien. Overvejelse refererer til styrken af ens chancer for at vinde i form af sandsynlighed; vigorish refererer til ens entusiasme eller interesse i at vinde; og den tredje komponent, spændet, henviser til forskellen mellem billettens forventede værdi og den faktiske værdi, der er betalt for den.

Det første skridt i at lære om væddemål er at have i det mindste nogle grundlæggende viden om, hvordan oddsene beregnes. Pointspredningen, som er det samlede beløb, der skifter hænder, når et vist antal spil spilles, er den vigtigste faktor i spil. I sportsvæddemål er pointspredningen ikke det eneste, der kan bruges til at bestemme oddsene. Forskellige sportsgrene har forskellige standarder for leg, såsom regulering eller professionel, og disse kan også påvirke oddsene. I en simpel pengelinje er pointspredningen, også kendt som grisen, forskellen mellem åbnings- og lukkepriserne på det tidspunkt, hvor væddemålet blev foretaget.

Sportsvæddemål strategier er designet til at øge odds for at vinde ved at minimere omkostningerne ved tabte væddemål. Placering af et væddemål indebærer en vis risiko for hver spiller, som enten kan udligne eller øge hans eller hendes overskud. De, der er nye til væddemål rådes til at starte i det små, så de kan lære, hvordan betting system fungerer, og hvis det virkelig er egnet til dem. Der er mange typer af spil til rådighed, lige fra spil på individuelle sportsbegivenheder som tennis, basketball, fodbold, fodbold, baseball og boksning til væddemål på de samlede resultater af et spil, startopstillingen for et hold og mange andre odds.

Den enkleste type væddemål placeres på et punktspænd. Folk, der er nye til væddemål, som ikke forstår, hvordan oddsene beregnes, eller som ønsker at vinde i mindre beløb, rådes til at placere deres indsatser på point spreads. At placere et væddemål på et punktspænd betyder at sætte en vis mængde penge på et bestemt punkt i et spil. Disse indsatser betragtes som lave, da gevinst- eller tabeprocenten ikke er høj, hvilket gør væddemålet mere sandsynligt at vinde end at tabe.

En anden type væddemål placeres på annoncer, som står for odds på specifikke resultater. Mens katte ikke angiver den faktiske vinder eller taber, angiver de spredningen eller prisen mellem de to hold. Dette betragtes som den højere form for væddemål, da overskuddet er proportional med forskellen mellem prisen og den faktiske værdi, eller antallet af point.