Var du der?

Var du der, da de korsfæstede Herre? Det er titlen på en elsket gamle Salme. Forestil dig stående på at bakke for 2000 år siden vidne til sømning af Jesus på korset. Her er han allerede nær død efter en tung krone af torne var blevet sunket dybt ind i hans kranium. Ryggen er dækket med dyb, oser striber forårsaget af nådesløse piskning, og hans styrke var helt aftaget under vægten af det kors, som han havde været tvunget til at trække uden for porten til byen Jerusalem.

Denne Jesus, de korsfæstet med tre negle; en gennem midten af hver hånd, og en gennem hans to fødder. De nødvendige for at sikre, at denne fyr ikke ville undslippe! Hvorfor? Fordi han havde hævdet at være Guds søn. Blot en uge tidligere skarer trængte omkring ham, da han Red ind i Jerusalem på et æsel, vinker palm grene og råb: Hosianna: velsignet er Israels konge, der kommer i Herrens navn! ” De havde været vidne til og/eller modtagere af tusindvis af mirakler Jesus havde udført i deres midte. De vidste, han var ingen almindelig mand. Selv om de ikke forstod hundredvis af profeterer om hvad Messias skulle gå igennem, og hvorfor, vidste de, han var en mand af Gud, og de ønskede at krone ham konge. (John 12)

Her nu på korset: “han er foragtet og forkastet af mænd; en mand af sorger, og bekendtskab med sorg; og vi hid som det var vores ansigter fra ham; Han var foragtet, og vi værdsatte ham ikke. (Jes 53: 3) det er ikke kønt billede. Dette er skildringen af en mand som var placeret enhver synd og hver sygdom, der nogensinde ville blive indsat! “Selv tog vores utilstrækkeligheder og nøgne vores sygdomme” (mat.8: 17) og: “da han har båret vores sorger og gennemført vores sorger; .. .men han blev såret for vore overtrædelser, han blev knust for vore synder; revselse af vores fred var over ham; og med hans striber vi helbredt.” (Jes 53: 4-5). Ja, denne profetiske vers forudsagde hans korsfæstelse hundredvis af år tidligere. Endnu, der i print det fortæller dig, at du er helbredt i nutid, som om det allerede var sket!

De derefter gennemborede ham med et sværd til at sikre, at han var død, opfylde Skriften: “De skal se på ham, ham de har gennemboret.” (John 19) Mange andre skriftsteder blev realiseret den dag, herunder effekt af tilgivelse, da han talte over sine forfølgere: “Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.” (Luke 23:34) På tidspunktet for hans død den tunge slør af templet var leje i to fra top til bund, giver os en symbolsk direkte adgang til Gud. Ikke mere skal vi gå gennem mægler! (Mat. 27:51-53).

Stod der i dit sind ‘s øje landmåling korset og ser på hans arrede, uigenkendelige ansigt og krop, takke ham for din healing, og mener, at du har den. Nu kan du se lige ind i hans herlige ansigt som, efter sin nedstigning til helvede, han var rejst op af den hellige ånd og er nu regerende høje! Han “forkælet magter og myndigheder (Djævelen), han lavede et show af dem åbent, seire over dem i det” og han gjorde det hele for dig! Du kan nu leve et sejrende liv her og med ham i evigheden. Han gjorde det en gang for alle, summere det med hans meget sidste ord: “Det er fuldbragt.” (John 19:30)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.